Puusepänteollisuuden alihankinta

 

Meillä on monipuolinen konekanta tehdä erilaisia puusepän alihankintatöitä. Konekantamme soveltuu niin massiivipuutuotteiden kuin myös levytuotteiden valmistukseen. Tuotantoamme täydentää ruiskumaalaamo. Yhteensä meillä on 1400 neliömetriä lämminta tuotantotilaa.

Koneluettelo:

Levysirkeli, halkaisusirkeli, katkaisusirkeli, oiko- ja tasohöylä, 2 kpl monikaraporaa, pylväsporakone, ylä- ja alajyrsin, 5-akselinen cnc-työstökeskus, kapea- ja leveänauhahiomakoneet, kanttiputsi, kopiosorvi, poratalttakone, reunalistoituskone, viilusaha, viilun saumauskone, tasopuristin, hydraulinen kääntöpuristin

 

Maalaamomme on noin 100 m2. Pinnankäsittelymme tekee petsi-lakka yhdistelmiä sekä kuulto että umpeen maalausta. Maalaamossa on kuivausuuni, johon mahtuu 2 häkillistä tavaraa.

 

Käytössämme on Biessen Rover C6.50 5-akselinen työstökeskus. Meille voi toimittaa esim. sähköpostitse dwg tai dxf-muotoisen tiedoston, josta me teemme Alphacam ohjelmistolla soveltuvat työstöohjelmat työstökeskukselle.

Varstosssamme on kymmeniä kuutioita puusepänkuivaa puutavaraa. Ostamme osan puutavarasta tukkina ja sahautamme sen. Puun kuivaus alkaa ulkokuivauksella, josta tavaraa siirretään tarpeen mukaan sisätiloihin kuivumaan noin 2-3 vuodeksi. Puun kuivausta voi luonnehtia hitaaksi, mutta näin varmistetaan tasainen loppukosteus, josta on hyvä lähteä tekemään tuotteita eteenpäin. Alla olevassa kuvassa lähes oksatonta lehtikuusta, josta valmistetaan portaiden askelmia.